Новини

Круглий стіл 1 грудня 2023 року, з нагоди 🌍Всесвітнього Дня Боротьби зі СНІДом🎗

1 грудня 2023 року з нагоди 🌍Всесвітнього Дня Боротьби зі СНІДом разом з партнерами – програмою PEPFAR (Надзвичайна ініціатива Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД) провели круглий стіл на тему: "Сліпі плями" чинного законодавства та права людей, що живуть з ВІЛ.

💬Обговорили такі важливі питання:

· "Забезпечення правозахисного компоненту в послугах з профілактики ВІЛ та догляду і підтримки ЛЖВ" (Сергій Миронюк, Центр Громадського Здоров’я);

· "Криміналізація ВІЛ: медична наука проти упередженості юристів і суспільства" (Наталія Гуторова, Академік Національної академії правових наук України);

· "Акушерське насильство стосовно жінок, які живуть з ВІЛ в Україні" (Наталія Ковнір, БО «Позитивні Жінки»);

· Практика "Європейського суду з прав людини у справах щодо захисту прав людей, які живуть з ВІЛ" (Наталія Козаренко, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

❕Жива дискусія вкотре показала, що питання ВІЛ залишаються мегаактуальними для України. Багато зроблено. Багато ще маємо зробити. Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати дану проблему. Одностайно дійшли думки – потрібно відходити від розгляду проблеми ВІЛ виключно з точки зору ключових та вразливих груп щодо інфікування на ВІЛ.
🤝Наші спільні дії важливі для подолання цієї глобальної проблеми!