Новини

Відбувся курс з Електронної (цифрової) охорони здоров’я

У рамках нашої неперервної зобов'язаності до інновацій та освіти, Школа громадського здоров'я НаУКМА провела передовий курс "Електронна (цифрова) охорона здоров’я" для студентів-магістрів. Цей курс був спрямований на залучення студентів у світ цифрових технологій та охорони здоров'я, надаючи їм сучасні знання та практичні навички, які є необхідними для професійного зростання у цій галузі, що швидко розвивається.

Основні аспекти курсу охоплювали широкий спектр тем: від процесу цифровізації до сучасного стану та стратегій розвитку цифрової охорони здоров’я. Важливість даних і баз даних, штучного інтелекту, мобільних та вебзастосунків, інформаційних систем, інтероперабельності та кібербезпеки була детально розглянута.

Цей курс було значно збагачена завдяки внеску запрошених експертів:

  • Дмитро Черниш, директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров'я НСЗУ - надав глибокий аналіз електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) в Україні, висвітлюючи її потенціал та можливості розвитку.
  • Андрій Крилов, виконавчий директор HL7 Україна - поділився цінною експертизою в галузі якості медичних даних, HL7 FHIR та своїм досвідом керівництва ІТ-напрямком у клінічній лікарні.
  • Андрій Головань, менеджер в ReMed Healthcare та експерт з телемедицини - зосередив увагу на практичному застосуванні телемедицини в Україні, обговорюючи можливості та виклики впровадження цифрових продуктів у медичній сфері.
Школа громадського здоров'я НаУКМА висловлює глибоку вдячність запрошеним лекторам за їхній внесок у розбудову майбутнього охорони здоров’я України через освіту.

На завершення курсу, студенти представили власні аналітичні дослідження, зосереджені на розвитку систем цифрової охорони здоров'я в обраних країнах. Ці роботи доступні для загального ознайомлення.

Перегляньте повний звіт про стан розвитку цифрової охорони здоров’я 2023 за посиланням: https://bit.ly/GDHM-SPH-NaUKMA
Ми бажаємо нашим студентам натхнення та успіхів у застосуванні цих знань та навичок у своїй майбутній професійній діяльності.